2016 Château Péby Faugères Grand Cru Classé Saint-Emilion

Château Péby Faugères, Bordeaux, Frankreich

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100% Merlot

WeinWisser

Undurchsichtiges Purpur mit schwarzer Mitte und lila Rand. Was ist denn hier los! Ein blaubeeriges Parfüm mit Brombeeren und Veilchen, so elegant daherkommend, Iris und schwarze Johannisbeere. Am kräftigen Gaumen mit Heidelbeeren und parfümierten Pfeiffentabak. Die Tannine sind so cremig abgerundet wie bei einem Düsenjet - im nicht enden wollenden Finale blaubeerige Frucht und Wachsnoten. Gehört auch dieses Jahr ganz klar in die Spitzengruppe von St.-Émilion! Gratulation an den neuen Estate Manager Yann Buchwalter (ehemals Château Clarke) für den perfekten Start! 2027 – 2057

The Wine Advocate

The 2016 Peby Faugeres (100% Merlot aged for 18 months in 65% new French oak barriques) has a medium to deep garnet-purple color. Wow--it slides sensuously out of the glass with scents of candied violets, Chinese five spice and chocolate box over a core of baked plums, black cherry compote and warm black raspberries plus wafts of new leather and menthol. Medium to full-bodied, the palate is decadently spicy, with bags of black fruit preserves framed by plush tannins, finishing with a refreshing lift. (100% Merlot aged for 18 months in 65% new French oak barriques) has a medium to deep garnet-purple color. Wow--it slides sensuously out of the glass with scents of candied violets, Chinese five spice and chocolate box over a core of baked plums, black cherry compote and warm black raspberries plus wafts of new leather and menthol. Medium to full-bodied, the palate is decadently spicy, with bags of black fruit preserves framed by plush tannins, finishing with a refreshing lift.
    Allergenhinweis enthält Sulfite
    Jahrgang 2018
    Weinsorte Rotwein
    Rebsorte Merlot
    Alkoholgehalt 15,0% vol
    Geschmack trocken
    Ausbau Barrique
    Artikelnummer 02-1451-16
    Weingut / Hersteller Château Péby Faugères
    Weinbauland Frankreich
    Gebiet Bordeaux
    Region Saint-Emilion
    Trinkreife von 2022
    Trinkreife bis 2057
    Inhalt Liter 0,75
    Verschlussart Naturkorken
    Vegan produziert laut Weingut Nein
    EAN Code 4260277335991

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Bewertung Parker

96

The 2016 Peby Faugeres (100% Merlot aged for 18 months in 65% new French oak barriques) has a medium to deep garnet-purple color. Wow—it slides sensuously out of the glass with scents of candied violets, Chinese five spice and chocolate box over a core of baked plums, black cherry compote and warm black raspberries plus wafts of new leather and menthol. Medium to full-bodied, the palate is decadently spicy, with bags of black fruit preserves framed by plush tannins, finishing with a refreshing lift. 96/100
Quelle: https://www.robertparker.com/
Bewertung James Suckling

97

Suckling: Intense black olives and blackberries on the nose with forest fruit and black truffles. Full-bodied, yet tight and focused with ultra-fine tannins and a savory, salty and juicy finish. Needs four to five years to open. Try after 2024. 97/100
Quelle: https://www.jamessuckling.com/
Bewertung Wine Spectator

94

There’s fruit for days here, with a beautiful display of cassis, raspberry and blackberry puree flavors seamlessly entwined, while light anise and violet notes fill in the background. Polished and long, with a subtle graphite hint holding the finish. Gorgeous. Drink now through 2035. 917 cases made. – James Molesworth.
Quelle: https://www.winespectator.com/
Bewertung Wein-Wisser

Undurchsichtiges Purpur mit schwarzer Mitte und lila Rand. Was ist denn hier los! Ein blaubeeriges Parfüm mit Brombeeren und Veilchen, so elegant daherkommend, Iris und schwarze Johannisbeere. Am kräftigen Gaumen mit Heidelbeeren und parfümierten Pfeiffentabak. Die Tannine sind so cremig abgerundet wie bei einem Düsenjet - im nicht enden wollenden Finale blaubeerige Frucht und Wachsnoten. Gehört auch dieses Jahr ganz klar in die Spitzengruppe von St.-Émilion! Gratulation an den neuen Estate Manager Yann Buchwalter (ehemals Château Clarke) für den perfekten Start! 2027 – 2057
Quelle: https://www.weinwisser.org/
Bewerung Jeb Dunnuck

98

This estate produced a blockbuster in the vintage, and the 2016 Château Péby Faugères, based on 100% Merlot aged in 65% new oak, plays with the best of the best. Coming from the oldest vines on the estate and from a southeast facing slop of unique brown limestone soils, this puppy sports a saturated purple color as well as straight-up sexy notes of sweet red and black fruits, dried earth, graphite, tobacco leaf, and hints of chocolate. Deep, full-bodied, and beautifully concentrated, with a seamless, layered texture, it’s another brilliant vintage for this cuvée. It will be drinkable in just 3-4 years and keep for two decades or more. 98/100 This estate produced a blockbuster in the vintage, and the 2016 Château Péby Faugères, based on 100% Merlot aged in 65% new oak, plays with the best of the best. Coming from the oldest vines on the estate and from a southeast facing slop of unique brown limestone soils, this puppy sports a saturated purple color as well as straight-up sexy notes of sweet red and black fruits, dried earth, graphite, tobacco leaf, and hints of chocolate. Deep, full-bodied, and beautifully concentrated, with a seamless, layered texture, it’s another brilliant vintage for this cuvée. It will be drinkable in just 3-4 years and keep for two decades or more. 98/100
Quelle: https://jebdunnuck.com/
Rindfleisch - kurz gebraten & gegrillt

Rindfleisch - kurz gebraten & gegrillt

Gegrilltes oder Kurzgebratenes vom Rind, wie Entrecôte, Hüft- und Flank Steak dominieren auf dem Teller mit ihren Röstaromen und ggf. noch BBQ Sauce dazu. Schärfe und kräftige Töne von frisch gemahlenem Pfeffer, geschmacksintensivem Gemüse betonen das „rote“ Fleisch.
Château Péby Faugères

Grand Cru Classé aus Saint Emilion

Château Péby Faugères

Château Péby Faugères

Adresse des Erzeugers/Abfüllers:
Vignobles Silvio Denz
Faugères
Saint-Etienne de Lisse
33330 SAINT EMILION

„Die eigentliche Essenz von Faugères“


Seit 2012 gehört Château Péby Faugères zu den Grands Crus Classés in St. Emilion. Dieser berechtigten Klassifizierung ging ein jahrzehntelanges Qualitätsstreben mit Unterstützung des Oenologen Michel Rolland voraus. Im Jahr 2005 erwirbt der Unternehmer Silvio Denz das Weingut mit den nur7,45 ha Weinbergen, die zu 100 % mit Merlot bepflanzt sind, zusammen mit dem 37 ha großen Weingut Château Faugères. Die Geschichte des besonderen Weingutes im Weingut ist sehr familiär. Péby ist der Rufname unter Freunden des Vorbesitzers Pierre Bernard Guisez. Nach seinem Tod im Jahr 1998 produzierte seine Frau Corinne Guisez im Jahr 2000 aus den besten Parzellen des Château Faugère eine besondere 100% Merlot-Selektion, nur 18 hl/ha, ihm zu Gedenken. Diese besondere selektive Merlot Assemblage, die „Essenz von Faugères“, wurde als Château Faugères Cuvée Spéciale Péby, seit 2012 als Château Péby Faugères Grand Cru Classé auf den Markt gebrach…

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